Samen omgaan met verlies

BEGELEIDING AAN KINDEREN IN ROUW

Begeleiding aan kinderen in Rouw is groepsbegeleiding voor kinderen (4-18) om hen te ondersteunen in een rouwproces.

Ieder kind is uniek en elk verlies is anders. Het verliezen van een dierbare hoort bij het leven. Dat maakt het niet eenvoudig, integendeel. Wanneer kinderen met een verlies te maken krijgen is het voor ouders en hun omgeving vaak lastig om in te schatten wat het kind nodig heeft. Kinderen rouwen anders dan volwassenen en laten soms afwijkende signalen in hun gedrag zien. Logisch, hun hele gevoelswereld staat op zijn kop. Tevens weten we met elkaar dat onverwerkte verliezen vaak in veel hevigere vormen op latere leeftijd alsnog terugkomen. 

`samen omgaan met verlies` biedt kinderen en jongeren in groepsverband de mogelijkheid hun verlies te delen met leeftijdsgenoten. Zij worden professioneel begeleid bij het doorlopen van een normaal rouwproces. Dit geeft kinderen en jongeren de ruimte hun gevoel een plek te geven en kracht te halen uit het verlies wat in hun leven is. 

HOE? 

Samen zijn met leeftijdgenoten, je niet alleen voelen in een moeilijke periode, contacten buiten de bijeenkomsten om, inspiratie opdoen van elkaars manier om te rouwen en vooral....rouwen is hard werken, dat hoef je niet alleen te doen! 

Na een persoonlijke intake, zijn er 6 bijeenkomsten van 1,5 uur.  

Middels creatieve en open werkvormen doorlopen de kinderen en jongeren met elkaar de diverse fasen van een rouwproces. De kinderen van de basischool leeftijd vormen een groep en jongeren (12+) vormen een groep. De groepen zijn klein, ze bestaan uit 4 a 5 personen. 

AANMELDEN

Is deelname aan deze groep iets voor jou? Of twijfelt u als ouder of deze begeleiding passend is voor uw kind, neem dan gerust contact op via mail of telefoon. Om deel te kunnen nemen aan deze bijeenkomsten vindt er altijd een persoonlijke intake plaats. 

KOSTEN 

De kosten voor 6 bijeenkomsten van 1,5 uur inclusief een persoonlijke intake bedragen 280 euro p.p.