top of page

Informatie voor kinderen

 

 

Wanneer je al een tijdje niet ‘lekker in je vel’ zit en je al heel veel geprobeerd hebt om je beter te voelen, dan kan counseling helpend zijn. Samen gaan we kijken welke manier van werken bij jou past. Niemand is hetzelfde, de manier van werken om je doel te bereiken kan voor iedereen anders zijn. 

 

 

 

WANNEER

 

Counseling kan ingezet worden bij verschillende moeilijkheden of dingen waar jij last van hebt.

 

Enkele voorbeelden zijn: 

  • Als je gepest wordt of als je zelf iemand pest.

  • Als je snel boos wordt of vaak ruzie hebt of maakt.

  • Als je het moeilijk vindt om contact of vrienden te maken.

  • Als je ouders gaan scheiden.

  • Als je verdrietig bent omdat iemand van wie je houdt overleden is of heel ziek is.

  • Als je geen nee durft te zeggen.

  • Als je erg zenuwachtig bent bijvoorbeeld voor een proefwerk.

  • Als je hoogbegaafd bent en niet goed weet hoe je daarmee om moet gaan.

 

En zo zijn er nog veel meer dingen die je boos, bang of verdrietig kunnen maken waardoor je niet meer blij kunt zijn. Het kan fijn zijn wanneer je er met iemand over kan praten. 

 

 

 

WAT GA JE DOEN?

 

We beginnen met gesprek waarin we kennis maken met elkaar. Tijdens dit gesprek kun je vertellen wat je moeilijk vindt en wat je graag zou willen veranderen of anders doen. Het is fijn wanneer je ouders daarbij zijn, dat hoeft niet.

 

De counseling bestaat uit 10 gesprekken die ongeveer een uur duren. Je kijkt samen met de counselor naar jouw veranderwens. Ook krijg je inzicht in dat wat al wel lukt en hoe je deze eigenschappen kunt gebruiken om dat wat je moeilijk vindt wat makkelijker te maken. Tijdens de gesprekken praat je met de counselor over waar jij graag over wilt praten en werk je aan dat wat je graag wilt veranderen of anders doen.

 

Dat anders leren doen, gebeurt door te praten, tekenen, een spel of oefeningen doen. Dit hangt af van wat je graag wilt leren en wat er bij jou past. 

En wist je dat het vaak zo is dat niet alleen jij iets wilt of kunt leren maar je ouders ook? Als jij dat goed vindt dan kijk ik samen met je ouders hoe zij jou het beste kunnen helpen bij het bereiken van jouw doel. 

 

Wanneer je hebt bereikt wat je wilde bereiken dan wordt de counseling afgesloten. Het gaat erom dat jij je doel bereikt hebt!

 

 

  

WIE IS MARIKE?

 

Marike is getrouwd en woont met haar man en 2 zonen in Haelen.

 

Haar werk is het begeleiden van kinderen en jongeren die om welke reden dan ook 'niet lekker in hun vel zitten'. Ze werkt graag met kinderen en jongeren.

 

Marike zegt: "Alle kinderen en jongeren zijn geboren met dingen waar ze goed in zijn, kwaliteiten noemen we dat. Misschien voelt het nu niet zo, maar je hebt al heel veel kracht en kwaliteiten in je zitten!"

 

Wanneer je dingen moeilijk vindt kan het helpen om hierover met iemand te praten. Kun jij een steuntje in je rug gebruiken?

 

Jou ondersteunen als je het moeilijk hebt zodat je weer zelf verder kunt, dat is wat Marike graag doet.

 

Mocht je nog iets willen vragen dan kun je haar bellen op 06 - 43204995

of mailen

 

 

  

bottom of page